Oficiální otevření turecko-běloruské společnosti „Polesie TR“

Datum: 20. ledna 2020

Dne 19. ledna 2020 se ve městě Sinop (Turecká republika) uskutečnilo oficiální otevření výrobního závodu společné turecko-běloruské společnosti na výrobu plastových hraček „Polesie TR“. Slavnostního zahájení se zúčastnil mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Běloruské republiky v Turecké republice V. Rybak, obchodní a ekonomický poradce velvyslanectví Běloruské republiky v Turecku R. Kizelevič, náměstek ministra vnitra M. Ersoj, guvernér města Sinop K. Šakalar, poslanec tureckého parlamentu N. Maviš, náměstek ministra obchodu Z. Kylyč, spolumajitelé z turecké strany, vedení JV „PP Polesie“ a řada hostů.

Nová výrobní společnost se nachází na ploše 16 000 metrů čtverečních. Modernizované výrobní zařízení bylo smontováno a spuštěno ve výrobní hale, technické spuštění proběhlo 25. října 2019, dále byla organizována montáž a specifikovány sklady polotovarů a hotových výrobků. První hračky byly následně certifikovány a již v polovině prosince 2019 dodány zákazníkům.

Od této chvíle pokračuje tým ve stálé nepřetržité práci a v současnosti zaměstnává 157 lidí. Velvyslanec V. Rybak poznamenal, že prostřednictvím tohoto dvoustranného projektu se spolupráce mezi oběma zeměmi posiluje a ekonomika roste.

Náměstek ministra M. Ersoy vyjádřil naději na dynamický rozvoj projektu a rozšíření výroby, zvýšení počtu zaměstnanců a neposlední řadě vyjádřil přání udržitelného rozvoje.

Zakladatelé podniku ve svém projevu sdíleli své plány rozvoje sortimentu a rozšíření své přítomnosti na mezinárodních trzích, zejména v zemích jižní Evropy, Afriky a Středního východu.

Značka dětských hraček "Polesie", která je dnes známa zákazníkům ve 72 zemích světa, se etablovala jako bezpečný, zajímavý a kvalitní produkt pro děti různého věku.

Nová výrobní společnost umožní představit produkty "Polesie" malým spotřebitelům v zemích, kde dodávky byly dříve obtížné kvůli složité logistice.